فهرست مطالب

رهیافت - پیاپی 86 (تابستان 1401)

نشریه رهیافت
پیاپی 86 (تابستان 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/06/01
  • تعداد عناوین: 6
|
  • سید امیرحسین طیبی ابوالحسنی*، محمود فروتن مهرادرانی صفحه 1

    امروزه مفهوم باز بودن در سازمان ها گسترده شده است و به دلیل ظهور اینترنت و پیشرفت در فناوری اطلاعات، سازمان ها علاقه خاصی را به رویکرد های باز نشان داده اند. یکی از این اصول باز در سازمان ها در حوزه استراتژیک از طریق شفافیت در فرآیند های استراتژی شناخته می شود که استراتژی باز نامیده شده است. در این مقاله تلاش می شود ضمن معرفی این پدیده، مقایسه ای نیز میان نوآوری باز و استراتژی باز صورت گیرد. پژوهش حاضر به لحاظ هدف، کاربردی و از نوع مطالعات کتابخانه ای و تحلیل اسنادی است. نتایج نشان می دهد محققان استراتژی، توجه خود را به نمونه دیگری از گسترش و باز کردن شیوه های سازمانی بسته سنتی معطوف کرده اند، و آن موضوع استراتژی باز است. وظیفه استراتژی باز در ساده ترین مفهوم، افزایش شفافیت و مشارکت در مورد مسایل استراتژیک (ذینفعان داخلی و خارجی) است. به عبارت دیگر، استراتژی باز، موضوع جدیدی در حوزه ی مدیریت استراتژیک است که به نظر برخی نظریه پردازان، بر پایه نوآوری باز قرار دارد، هر چند شباهت و تفاوت هایی نیز مطرح است. مشابه نوآوری باز، تحقیق در استراتژی باز در ابتدا پدیده محور بود، و به تدریج به عنوان یک جریان پژوهشی قابل شناسایی مطرح شد. با این حال، به عنوان یک زمینه تحقیق، به شکلی متفاوت نسبت به نوآوری باز توسعه یافته است. با توجه به تحلیل زوایای مختلف دو پدیده استراتژی باز و نوآوری باز، می توان آن ها را از 7 منظر مختلف مورد بررسی و مقایسه قرار داد. شباهت ها و تفاوت های کلیدی از منظرهای مختلف 7گانه منظر مبانی فلسفی، منظر هدف، منظر رابطه نسبت، منظر رویکرد های نظری، منظر ابعاد استراتژی باز، منظر ابعاد گشودگی و باز بودن و همچنین منظر حوزه های فعالیت مورد بررسی قرار گرفته که در مقاله به تفصیل اشاره شده است. با توجه به تحلیل زوایای مختلف دو پدیده استراتژی باز و نوآوری باز، می توان آن ها را از 7 منظر مختلف مورد بررسی و مقایسه قرار داد. شباهت ها و تفاوت های کلیدی از منظرهای مختلف 7گانه منظر مبانی فلسفی، منظر هدف، منظر رابطه نسبت، منظر رویکرد های نظری، منظر ابعاد استراتژی باز، منظر ابعاد گشودگی و باز بودن و همچنین منظر حوزه های فعالیت مورد بررسی قرار گرفته که در مقاله به تفصیل اشاره شده است.

    کلیدواژگان: گشودگی، نوآوری باز، استراتژی باز، شباهت، تفاوت
  • منصوره مهدیزاده* صفحه 2

    «مسیولیت اجتماعی شرکتی» از جمله مفاهیم جدیدی است که طی سال های اخیر وارد ادبیات نظری برخی رشته های مدیریتی شده است. در رابطه با طراحی مدل های مسیولیت اجتماعی شرکتی تحقیقات معدودی در داخل کشور انجام شده است که غالبا به بررسی مدل های مذکور در برخی سازمان های دولتی، سازمان های حسابرسی و بانک ها پرداخته اند. اما تحقیقی که به طور ویژه به طراحی مدل مسیولیت اجتماعی شرکت های دانش بنیان پرداخته باشد یافت نشد؛ از این روی تحقیق حاضر با هدف طراحی مدلی برای مسیولیت اجتماعی شرکت های دانش بنیان انجام شده است. بدین منظور از روش مرور نظام مند و سنتزچارچوب قیاسی استفاده شده است. بدین صورت که محقق در چندین گام به بررسی نظام مند کلیه تحقیقات علمی در رابطه با مسیولیت اجتماعی شرکت ها پرداخته، سپس با مبنا قرار دادن مدل مسیولیت اجتماعی کارول به عنوان چارچوب مفهومی اولیه، مدل نهایی مسیولیت اجتماعی شرکت های دانش بنیان را با 6 بعد، 25 مقوله اصلی و 40 مقوله فرعی بازطراحی کرده است. یافته ها نشان داد که ابعاد مدل مطلوب مسیولیت اجتماعی شرکت های دانش بنیان عبارتند از: بعد نوع دوستانه شامل 4 زیر مقوله (التزام به حل مسایل اجتماعی، ارتقاء رفاه اجتماعی، فعالیت های داوطلبانه، بشردوستانه و خیریه ای و فعالیت های عام المنفعه)، بعد اخلاقی شامل 5 زیر مقوله (ایجاد تعلق سازمانی، اخلاق اجتماعی، اخلاق حرفه ای، رعایت عدالت اجتماعی، پاسخگویی اجتماعی)، بعد اقتصادی شامل 4 زیر مقوله (توجه به سودآوری، بهبود اقتصاد محلی، بهبود و تولید محصولات و خدمات، حفظ جایگاه رقابتی)، بعد قانونی شامل 2 زیر مقوله (اجرای قوانین و عمل مطابق مقررات و رعایت حقوق مصرف کنندگان و مشتریان)، بعد اجتماعی شامل 6 زیر مقوله (مشارکت در توسعه و بهبود جامعه، حفظ وحدت اجتماعی، بالابردن توانایی اجتماعی، سرمایه گذاری اجتماعی، فضاسازی فرهنگی و بهبود رویه های کاری) و در نهایت بعد زیست محیطی شامل4 زیر مقوله (حداقل سازی تخریب محیط زیست، داشتن خط مشی رسمی زیست محیطی، آموزش محیط زیست و تعهد به توسعه پایدار).در نهایت مدل مذکور توسط جمعی از متخصصان و خبرگان این حوزه مورد اعتبارسنجی قرار گرفت و درجه اهمیت اجزاء مدل بر اساس آزمون t تک نمونه ای تعیین شد. نتایج آزمون حاکی از تایید تمامی ابعاد و مقولات مدل بازطراحی شده توسط متخصصان بود. در مدل مسیولیت اجتماعی شرکت های دانش بنیان بیشترین اهمیت را به ترتیب ابعاد قانونی، اخلاقی، اقتصادی، محیطی، اجتماعی و نوع دوستانه دارا می باشند.

    کلیدواژگان: مدل، مسئولیت اجتماعی شرکتی، شرکت های دانش بنیان، سنتزچارچوب، اکوسیستم نوآوری
  • هدی رضایی روشن، شفیعه قدرتی*، سید احسان علوی صفحه 3

    هدف مقاله حاضر بررسی تاثیر عوامل اقتصادی و اجتماعی بر انتشار اسناد علمی است. مقدار انتشار اسناد علمی می تواند افزایش یا کاهش یابد؛ زیرا انتشار اسناد علمی تحت تاثیر بسیاری از عوامل اقتصادی، جامعه شناختی، فرهنگی و سیاسی است. بدین ترتیب پژوهش پیش رو نحوه تاثیر عوامل اجتماعی-اقتصادی بر انتشار اسناد علمی کشورهای با درآمد میانه را مورد بررسی قرار می دهد. آمارهای مربوط به انتشار اسناد علمی، دسترسی به اطلاعات و ارتباطات، دسترسی برابر به آموزش با کیفیت، دانشگاه های با کیفیت، هزینه های دولت برای آموزش، سهم ارزش افزوده بخش صنعت، تولید ناخالص داخلی سرانه و متغیرهای کنترل شامل امید به زندگی و جمعیت در 56 کشور برگرفته از موسسات سایمگو، شاخص پیشرفت اجتماعی و بانک جهانی در طی سال های 2011 تا 2021 می باشد. جهت بررسی تاثیر متغیرهای مذکور بر انتشار اسناد علمی از روش داده های تابلویی استفاده و با نرم افزار Eviews12 مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفته است. نتایج برآورد داده های تابلویی در سال های مورد بررسی نشان داد که تاثیر عوامل اجتماعی (دسترسی به اطلاعات و ارتباطات، دستیابی برابر به آموزش باکیفیت، دانشگاه های با کیفیت)؛ و عوامل اقتصادی (هزینه های دولت برای هر آموزشی، سهم ارزش افزوده بخش صنعت، تولید ناخالص داخلی سرانه) بر انتشار اسناد علمی در کشورهای با درآمد میانه، افزایشی و معنی دار است. همین طور، عوامل اجتماعی نسبت به عوامل اقتصادی تاثیر بیشتری بر انتشار اسناد علمی؛ و از بین عوامل اجتماعی و اقتصادی، دسترسی برابر به آموزش باکیفیت تاثیر بیشتری بر انتشار اسناد علمی دارد. بنابراین، از آنجایی که انتشار اسناد علمی از عوامل اجتماعی-اقتصادی تاثیرپذیری دارد، برای تداوم و رشد علم لازم است به عوامل اجتماعی و اقتصادی توجه کرد. جهت رشد این عوامل، محققان، جامعه شناسان و اقتصاددانان باید با همفکری یکدیگر برنامه ریزی هایی را انجام دهند.

    کلیدواژگان: عوامل اجتماعی، عوامل اقتصادی، انتشار اسناد علمی، درآمد میانه، داده های تابلویی
  • حسین مرادی مقدم* صفحه 4

    پژوهش حاضر با هدف بررسی و تحلیل وضعیت همکاری های علمی ایران در نیم قرن اخیر و مقایسه الگوی همکاری علمی ملی و بین المللی مقالات نویسندگان ایرانی بر اساس نمایه نامه استنادی وب آوساینس طی سال های 1972 تا 2022 انجام شده است. این پژوهش از نوع کاربردی علم سنجی است. جامعه پژوهش شامل تمامی تولیدات علمی مشترک ایران در پایگاه استنادی بین المللی وب آوساینس با کشورهای خارجی طی سال های 1972 تا پایان سال 2022 بوده است. بر این اساس الگوی تولیدات علمی مشترک ایران در داخل و خارج کشور طی این دوره مورد مطالعه و تحلیل قرار گرفته است. در پژوهش حاضر تولیدات علمی مشترک ایران با کشورهای خارجی طی سال های 1972 -2022 در نمایه بین المللی WOS مورد بررسی و تحلیل قرار گرفته است. یافته ها نشان داد طی نیم قرن اخیر کشورهای امریکا، کانادا، انگلستان، استرالیا، آلمان و چین در جایگاه برتر همکاری علمی بین المللی ایران قرار داشته اند. کشورهای توسعه یافته در الگوی همکاری علمی بین المللی ایران نقش مهمی داشته اند. به تعیبر دیگر این کشورها شریک علمی ایران در دنیا محسوب می شوند و همکاری علمی ایران با این کشورها بیشتر بوده است هر چند این الگوی همکاری علمی با الگوی همکاری اقتصادی همخوانی ندارد. یعنی کشورهایی که جزء شرکای همکاری علمی بین المللی ایران قرار گرفته اند، جزء شرکای تجاری اول ایران(نظیرکشورهای چین، عراق، ترکیه، امارات و هند) محسوب نمی شوند که این یافته می تواند دلیلی باشد بر اینکه همکاری های علمی مشترک بین المللی ایران الزاما با همکاری های اقتصادی بین المللی ایران مطابق نیستند و الگوی همکاری علمی بین المللی ایران از الگوی همکاری سیاسی و اقتصادی ایران تبعیت نمی کند. وضعیت همکاری علمی بین المللی ایران طی سال های همه گیری ویروس کووید 19 یعنی سال های 2019 تا 2021 روند نزولی داشته است، در این سالها کمترین مشارکت بین المللی در ارایه مقالات در همایش های بین المللی شاهد بوده ایم. این امر همکاری علمی بین ا لمللی ایران را در این سالها تحت تاثیر قرار داده است.

    کلیدواژگان: همکاری های علمی بین المللی، دیپلماسی علمی، ایران، نمایه های استنادی، وب آوساینس
  • رمضان شریفی، مالک ذوالقدر*، فرشید جعفری پایبندی صفحه 5

    تربیت سرمایه های انسانی متعهد و متخصص و فراهم نمودن زمینه های شناسایی، حمایت، هدایت و اثرگذاری نخبگان و استعدادهای برتر یکی از مهم ترین راهبردهای ترسیم شده در اسناد بالادستی است. هدف از بررسی پژوهش حاضر، ارزیابی اثربخشی برنامه های بنیاد ملی نخبگان در حوزه های استعدادهای برتر دانشجویی (طرح شهید وزوایی) در جمهوری اسلامی ایران با ارایه الگوی مطلوب است. پژوهش حاضر توصیفی با رویکرد آمیخته (کیفی - کمی) انجام شده است. جامعه آماری پژوهش شامل نخبگان و استعدادهای برتر کشور بوده که 24 نفر برای مرحله مصاحبه به روش هدفمند و 50 نفر برای تکمیل پرسشنامه انتخاب شده اند. برای تجزیه وتحلیل داده های کیفی از نرم افزار MAXQDA و داده های کمی از نرم افزار SPSS استفاده شده است.با مطالعه چندباره، مضامین به دست آمده تعدیل و اصلاح شدند و شبکه مضامین به دست آمده پژوهش شامل 2 مضمون اصلی، 12 مضمون فرعی شد. بر اساس طرح شهید وزوایی، دانشجویان مستعد با توجه به مجموعه فعالیت های نخبگانی در دانشگاه با رویکرد فعال شناسایی شده و مورد حمایت قرار می گیرند. همچنین بر اساس این طرح حضور دانشجو در دانشگاه و ایفای وظایف علمی خود زیر نظر استاد راهنما، یکی از اصول کاری در محیط های علمی است. یافته های حاصل از مصاحبه بیانگر اینست که بنیاد در وجه شناسایی، توانمندسازی و پشتیبانی های مادی و معنوی فعالیت های خوب و ارزشمندی انجام داده است و تلاش می کند زمینه شناسایی، حمایت، هدایت و اثرگذاری صاحبان استعدادهای برتر را فراهم سازد. در این راستا برای تحقق وضعیت مطلوب و نقطه متعالی، به ایفای نفش برجسته و همکاری حداکثری دستگاه ها و نهادهای مختلف دولتی، غیردولتی، شرکت ها و موسسات دانش بنیان با بنیاد ملی نخبگان نیاز هست. سیاستگذاران نخبگان هم باید به دنبال احیا یا تعریف جایگاه قانونی بنیاد ملی نخبگان باشند و صرفا به عنوان نهادی که جایزه اهدا می کند نباشند. بایستی همه دستگاه ها نبست به بنیاد ملی نخبگان پاسخگو باشند.

    کلیدواژگان: سیاست گذاری، بنیاد ملی نخبگان، نخبگان و استعداد برتر، توسعه فعالیت های علمی و فرهنگی دانشجویان مستعد، طرح شهید وزوایی
  • اباذر صادقی*، احمد اکبری، مهدی زیرک، اسدالله زنگویی صفحه 6

    آموزش نیروی انسانی یکی از اهداف مهم در سازمان ها است این مهم با توجه به رویکردهای نوین آموزش چون آموزش مجازی زمینه افزایش بهروری در آموزش های سازمانی را فراهم می آرود. از سویی مدیریت دانش به عنوان سازه ای نوین در الگوهای آموزش سازمانی مطرح است از این رو هدف پژوهش حاضر بررسی مولفه های آموزش مجازی مبتنی بر مدیریت دانش است. پژوهش حاضر با رویکرد کیفی و با روش تحلیل مضمون انجام گرفت. جامعه ی آماری شامل کلیه، اساتید، آموزگاران و مدیران شهر مشهد هستند که از طریق نمونه گیری هدفمند از نوع ملاک محور انتخاب شدند. داده ها از طریق مصاحبه ی نیمه ساختار یافته با 12 نفر از اساتید، 9 نفر از معلمان و کارمندان آموزش وپرورش و 5 نفر از مدیران مدارس شهر مشهد مقدس جمع آوری شده است. به منظور تجزیه و تحلیل داده ها از روش مضمون-گذاری پایه، سازمان دهنده و فراگیر استفاده شد. برای تامین روایی و پایایی از معیارهای لینکن و کوبا استفاده شد. آنها چهار معیار «قابلیت اعتبار ، قابلیت انتقال، قابلیت اتکا و قابلیت تایید» را به منظور ارزیابی دقت علمی پژوهش کیفی برشمردند. در زمینه ی قابلیت اعتبار، از روش کنترل اعضاء شرکت کننده استفاده شد. نتایج پژوهش نشان دهنده ی پنج مضمون فراگیر شامل مولفه های دانش محور(مشتمل بر محورهایی چون کاربست دانش، استفاده از دانش بروز، توجه به سواد دیجیتال، کاربست دانش، استفاده از دانش بروز و توجه به سواد دیجیتال)، مولفه های مدیریتی(توجه به مقررات، تعهد سازمانی، توجه به توسعه حرفه ای، تخصص حرفه ای کارمندان، مدیریت پژوهش محور و بسترسازی مناسب)، مولفه های ارتباطی و تعامل گرایانه(مشتمل بر محورهایی چون توجه به تعامل فراگیران، شبکه سازی گسترده در راستای هم افزایی، توسعه دسترسی به افراد و اطلاعات و انتشار و تبادل دانش)، مولفه های راهبرد محور(توجه به سازنده گرایی در آموزش، توجه به تفاوت ها و پتانسیل های فردی، توجه به اخلاق آموزشی، بازخورد و ارزیابی موثر و تلفیق آموزش و پژوهش) و مولفه های ساختاری(دسترسی پذیری، سامانه آموزش مجازی، پشتیبانی بسترهای آموزشی و به کارگیری سخت افزار مناسب) است. با توجه به یافته های پژوهش می توان نتیجه گرفت در زمینه آموزش مجازی مبتنی بر مدیریت دانش توجه به زمینه های دانش در سازمان، رویکرد مدیریت سازمانی، شاخص های ارتباطی و تعاملات سازمانی، راهبردهای آموزش سازمانی و ساختار و زمینه های آموزش نقش مهمی ایفا می کند. این مهم نشان دهنده نقش دو بعد اصلی فردی و سازمانی در آموزش های سازمانی است.

    کلیدواژگان: مولفه ها و شاخص ها، آموزش مجازی، نیروی انسانی، مدیریت دانش، آموزش و پرورش
|
  • Amirhossein Tayebi Abolhasani *, Mahmood Foroutan Mehraderani Page 1

    Today, the concept of openness has become widespread in organizations, and due to the advent of the Internet and advances in information technology, organizations have shown a special interest in open approaches. One of these open principles in organizations in the field of strategy is known through transparency in strategic processes, which is called open strategy. This article tries to introduce this phenomenon and make a comparison between open innovation and open strategy. The present research is applied in terms of purpose and is of the type of library studies and documentary analysis. The results show that strategy researchers have turned their attention to another example of the expansion and opening up of traditional closed organizational practices, and that is the issue of open strategy. The task of open strategy in the simplest sense is to increase transparency and participation in strategic issues (internal and external stakeholders). In other words, open strategy is a new topic in the field of strategic management, which, according to some theorists, is based on open innovation, although there are similarities and differences. Similar to open innovation, research in open strategy was initially phenomenological, and gradually emerged as an identifiable research stream. However, as a research field, it has developed differently than open innovation. According to the analysis of different angles of two phenomena of open strategy and open innovation, According to the analysis of different angles of two phenomena of open strategy and open innovation, they can be examined and compared from 7 different perspectives. Similarities and key differences from 7 different perspectives, the perspective of philosophical foundations, the perspective of goals, the perspective of relationships, the perspective of theoretical approaches, the perspective of open strategy dimensions, the perspective of openness and openness dimensions, as well as the perspective of activity areas, which are mentioned in detail in the article.

    Keywords: Openness, Open innovation, Open strategy, Similarities, Differences
  • Mansoureh Mahdizadeh * Page 2

    "Corporate social responsibility" is one of the new concepts that have entered the theoretical literature of some management fields in recent years. In relation to the design of corporate social responsibility models, few researches have been conducted inside the country, which have often investigated the mentioned models in some government organizations, auditing organizations, and banks. However, no research was found that specifically deals with the design of the social responsibility model of knowledge-based companies; Therefore, the current research has been conducted with the aim of designing a model for the social responsibility of knowledge-based companies. For this purpose, the method of systematic review and comparative synthesis framework has been used. In this way, in several steps, the researcher systematically reviewed all scientific researches related to corporate social responsibility, then based on Carroll's social responsibility model as the primary conceptual framework, the final model of social responsibility of knowledge-based companies with 6 dimensions, 25 main categories and has redesigned 40 subcategories. The findings showed that the dimensions of the desirable social responsibility model of knowledge-based companies are: the altruistic dimension including 4 subcategories (commitment to solving social problems, promoting social welfare, voluntary, humanitarian and charitable activities and public benefit activities), the ethical dimension including 5 subcategories Category (creating organizational belonging, social ethics, professional ethics, social justice, social accountability), economic dimension including 4 sub-categories (attention to profitability, improvement of local economy, improvement and production of products and services, maintaining competitive position), legal dimension including 2 sub-categories (implementation of laws and actions in accordance with regulations and compliance with the rights of consumers and customers), social dimension including 6 sub-categories (participation in the development and improvement of society, maintaining social unity, increasing social ability, social investment, creating cultural atmosphere and improving procedures work) and finally the environmental dimension including 4 sub-categories (minimizing environmental destruction, having an official environmental policy, environmental education and commitment to sustainable development).Finally, the mentioned model was validated by a group of specialists and experts in this field, and the degree of importance of the model's components was determined based on the one-sample t-test. The results of the test indicated the approval of all dimensions and categories of the redesigned model by experts. In the social responsibility model of knowledge-based companies, legal, ethical, economic, environmental, social and altruistic dimensions are the most important.

    Keywords: Model, corporate social responsibility, Knowledge-based Companies, synthesis framework, innovation ecosystem
  • Hoda Rezaei Roshan, Shafieh Ghodrati *, Seyed Ehsan Alavi Page 3

    The purpose of this article is to investigate the effect of economic and social factors on the publication of scientific documents. The amount of publication of scientific documents can increase or decrease; Because the publication of scientific documents is influenced by many economic, sociological, cultural and political factors. In this way, the upcoming research examines the influence of socio-economic factors on the publication of scientific documents in middle-income countries. Statistics related to publication of scientific documents, access to information and communication, equal access to quality education, quality universities, government spending on education, share of added value of the industry sector, GDP per capita and control variables including life expectancy and population in 56 The country is derived from Scimago institutions, the social progress index and the World Bank during the years 2011 to 2021. In order to investigate the effect of the mentioned variables on the publication of scientific documents, the panel data method has been used and analyzed with Eviews12 software. The results of panel data estimation in the years under review showed that the influence of social factors (access to information and communication, equal access to quality education, quality universities); And economic factors (government expenses for each education, contribution of the added value of the industry sector, GDP per capita) on the publication of scientific documents in middle-income countries are incremental and significant. Likewise, social factors have a greater impact on the publication of scientific documents than economic factors; And among the social and economic factors, equal access to quality education has a greater impact on the publication of scientific documents. Therefore, since the publication of scientific documents is influenced by socio-economic factors, it is necessary to pay attention to social and economic factors for the continuation and growth of science. In order to grow these factors, researchers, sociologists and economists must plan together.

    Keywords: Social factors, Economic factors, Publication of scientific documents, Middle-income, Panel Data
  • Hossein Moradimoghadam * Page 4

    study and analyze the situation of scientific diplomacy in Iran in the last half century and to compare the pattern of cooperation of the authors of articles based on the citation index of Web Science during the years 1975 to 2022.This research is of applied scientometric type. The research population included all joint scientific products of Iran in the international web-based citation database with foreign countries during the years 1975 to 2022. The pattern of joint Iranian scientific productions has been studied and analyzed during this period.International scientific products of Iran during the years 1975-2022 were examined and analyzed in the WOS International Index. The findings show that over the past half century, the United States, Canada, the United Kingdom, Australia, Germany and China have been at the forefront of Iranian scientific diplomacy. Iran ranks 21st in the world in scientific diplomacy in 2017, which in 3021 has reached 30th.The research findings also showed that most of Iran's scientific productions were in the form of scientific papers and then conference papers. Papers presented at international conferences are a clear symbol of scientific diplomacy. Accordingly, 56,190 papers presented at international scientific conferences were indexed on the website of the Science, which accounted for about 8.5% of Iran's scientific production in the last half century (the total number of Iranian scientific production was 676690). The growth trend of papers presented in international scientific conferences in the last ten years showed that the most scientific papers of international conferences in 2015 (3959 papers and 7.04% of the total papers presented), 2014 (3714 papers and 6.6%, respectively). Total articles submitted) and 2017 (3334 articles with 5.6% of total articles) and the lowest number of articles in 2022 (3 articles with 0.005% of total articles), 2021 (631 articles and 1.12% of total articles) And 2020 (1750 papers and 3.11% of all papers submitted) presented at international conferences indexed by WOS.From 2019 to 2022, when the world was infected with the COVID -19 virus and its various strains such as Delta and Omicron, etc., we saw the least international participation in the field of international conferences. This influenced scientific diplomacy, which seems natural

    Keywords: International scientific cooperation, ScientificDiplomacy, Iran, Web Of Science citation index, WOS
  • Ramazan Sharifi, Malek Dwalqdr *, Farshid Jafaripaibandi Page 5

    Training committed and expert human resources and providing the fields for identification, support, guidance and influence of elites and top talents is one of the most important strategies outlined in the upstream documents. The aim of the present study is to evaluate the effectiveness of the programs of the National Elite Foundation in the areas of top student talents (Shahid Vazaai Plan) in the Islamic Republic of Iran by providing a suitable model. The current descriptive research was conducted with a mixed (qualitative-quantitative) approach. The statistical population of the research included elites and top talents of the country, 24 people were selected for the interview stage in a targeted way and 50 people were selected to complete the questionnaire. MAXQDA software was used to analyze qualitative data and SPSS software was used for quantitative data.By studying several times, the obtained themes were adjusted and modified, and the network of obtained research themes included 2 main themes and 12 sub-themes. According to the Shahid Vazoai plan, talented students are identified and supported with an active approach, according to the set of elite activities in the university. Also, according to this plan, the student's presence in the university and performing his academic duties under the supervision of the supervisor is one of the working principles in scientific environments. The findings of the interview indicate that the foundation has done good and valuable activities in terms of identification, empowerment and material and spiritual support and tries to provide the field of identification, support, guidance and influence of top talents. In this direction, in order to realize the desired situation and the transcendental point, it is necessary to perform outstanding performance and maximum cooperation of various governmental and non-governmental organizations and institutions, companies and knowledge-based institutions with the National Elite Foundation. Elite policymakers should also seek to restore or define the legal status of the National Elite Foundation and not just as an award-giving institution. All institutions should be accountable to the National Elite Foundation.

    Keywords: Policymaking, National Foundation of Elites, Elites, Top Talent, Development of Scientific, Cultural Activities of Gifted Students, Shahid Vazoai Project
  • Abazar Sadeghi *, Ahmad Akbari, Mehdi ZEIRK, Asadallah Zangoei Page 6

    Human resource training is one of the important goals in organizations, this is important due to the new approaches of education, such as virtual education, which provides the basis for increasing productivity in organizational training. On the one hand, knowledge management is considered as a new structure in organizational training models, hence the purpose of the current research is to examine the components of virtual education based on knowledge management. The current research was conducted with a qualitative approach and thematic analysis method. The statistical population includes all professors, teachers and managers of Mashhad city, who were selected through a purposeful criterion-based sampling. The data was collected through semi-structured interviews with 12 professors, 9 teachers and education workers, and 5 school principals in the holy city of Mashhad. In order to analyze the data, basic, organizing and comprehensive thematic method was used. Lincoln and Cuban criteria were used to ensure validity and reliability. They listed four criteria "credibility, transferability, reliability and verifiability" in order to evaluate the scientific accuracy of qualitative research. In terms of reliability, the participant control method was used. The results of the research show five overarching themes, including knowledge-based components (including such axes as application of knowledge, use of current knowledge, attention to digital literacy, application of knowledge, use of current knowledge and attention to digital literacy), managerial components. (attention to regulations, organizational commitment, attention to professional development, professional expertise of employees, research-oriented management and appropriate infrastructure), communicative and interactive components (including axes such as attention to learner interaction, extensive networking in In the direction of synergy, development of access to people and information and dissemination and exchange of knowledge), strategic components (attention to constructivism in education, attention to individual differences and potentials, attention to educational ethics, effective feedback and evaluation, and integration of education and research ) and structural components (accessibility, virtual education system, supporting educational platforms and using appropriate hardware). According to the findings of the research, it can be concluded that in the field of virtual education based on knowledge management, attention should be paid to the fields of knowledge in the organization, organizational management approach, communication indicators and organizational interactions, organizational education strategies and structure and fields. Education plays an important role. This important shows the role of two main dimensions, individual and organizational, in organizational training.

    Keywords: Components, indicators, virtual education, Human Resources, Knowledge Management, Education